Kuvituskuva

Taikatemppuja tavaroilla

kirppariBling! Kierrätyskeskuksen tai vaihtopiirin kautta vanha, hyödyttömäksi käynyt tavara voi muuttua toisen käyttäjän käsissä uudeksi ja tarpeelliseksi. Bling! Jakamalla tavaroita yhteiskäyttöön sisarustesi tai ystäviesi kanssa voit saada vaikkapa aivan uusia bilevaatteita. Bling! Vanhasta kulahtaneesta yöpöydästä tulee uudella maalilla raikas trendikaluste!

Tavaroiden uudelleenkäyttö on ehdottomasti ympäristön kannalta parempi ratkaisu kuin kierrättäminen materiaalina. Toisen turha jäte voi olla toiselle aarre. Käyttökelpoisia tavaroita ei siis kannata missään tapauksessa heittää kaatopaikalle, vaikka itsellä ei olisikaan enää niille käyttöä. Kirpputorilla vanhat tavarat voi myös muuttaa rahaksi, minkä puolestaan voi käyttää uusien tavaroiden sijaan vaikka lippuun hyvälle keikalle. Ja ympäristö kiittää.

Mikäli kierrätyskeskukset, kirpputorit ja huutokaupat eivät houkuttele, myös netissä toimii kirpputoreja ja huutokauppoja, jossa vanhat tavarat vaihtavat omistajaa.

Kannattaa myös harkita, voisiko vanhasta vielä tehdä uutta. Varsinkin tekstiileitä voi helposti muodistaa ja muokata. Värjääminen, kaventaminen tai leventäminen, kuvioiden painaminen tai nappien, niittien, nauhojen ja kangasmerkkien lisääminen voivat muuttaa vaatteen ilmettä varsin edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Myös huonekalut näyttävät aivan uudelta pienen pintakäsittelyn jälkeen. Ompeleminen, maalaaminen ja näpertäminen ovat myös tehokasta stressiä poistavaa ajanvietettä, jossa voi nauttia oman kätensä jäljestä.

Tagit: , , , , ,

Kommentointi on suljettu.

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi