Kuvituskuva

Paperin vähentäminen on merkittävä valinta

Postilaatikko, printteri, työpaikka, koulu – paperia tulvii koteihimme kaikkialta. Jos kaikki käyttäisivät paperia suomalaisten tapaan, olisi maailman paperinkulutus noin kuusinkertainen nykyiseen verrattuna. Kuitenkin jo nykyinen paperinkulutus on uhka luonnonmetsille. Turhasta paperista kieltäytyminen onkin merkittävä luonnon monimuotoisuutta ylläpitävä valinta.

Paperin  kulutus on myös energian tuhlausta. Paperitonnin valmistus kuluttaa European Environmental Paper Networkin mukaan yhtä paljon energiaa kuin terästonnin valmistus.

Kun kierrätät käyttämäsi paperin, vähennät raaka-aineen tarvetta ja tuot toivoa jäljellä oleville metsäalueille. Hyvät, ympäristöjärjestöjen suosittelemat paperituotteet tunnistaa FSC -merkinnästä. Kierrätyspaperi ei kuitenkaan ole haitatonta sekään, sillä paperin valmistaminen uusioraaka-aineesta vie energiaa. Järkevintä onkin kuluttaa paperia harkiten.

Paperin säästämisessä tärkein työväline on oma pää: Tekstien käsittely tietokoneella printtien sijaan, kaksipuoleinen pieneen kokoon tulostaminen, lehtien vaihtaminen verkkoversioihin ja mainostulvan katkaisu ei mainoksia –ilmoituksella ovat helppoja ja kaikille mahdollisia keinoja pienentää paperinkulutusta. Paperinsäästö vähentää myös tarvetta juosta kierrätyslaatikolle sekä paperipinojen ja -mappien keräämän pölyn määrää asunnossa.
• Lisätietoa metsien tilasta ja suojelusta: www.luontoliitto.fi/metsa

• Shrink paper! -kampanja, European Enrvironmental Paper Network: www.shrinkpaper.org

Tagit: , ,

Kommentointi on suljettu.

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi