Kuvituskuva

Kirpparilla käymisen taito

Kiireetön kesä on parasta aikaa suunnata kirpputoreille. Kirpparikonkari Nelli Turunen ohjeistaa ostostavoille Kirpparikesä-blogissaan.

Kirppareissa on bloggaajan mukaan monta hyvää E:tä: eettisyys, ekologisuus, edullisuus ja erikoisuus. Lisäksi kirpparit ovat täynnä elämää.

– Ideaalitilanne olisi että vaatehankintojen ekologisuutta ei tarvitsisi erikseen korostaa, vaan se olisi aina itsestäänselvää, Nelli sanoo.

Uniikit löydöt irtoavat matkaan parhaiten, kun osaa ennalta varustautua koitokseen. Nelli neuvoo varaamaan ostoskierrokselle mukaan käteisrahaa, vettä ja evästä, sekä suuren laukun ostoksia varten.

Moni ei tule ajatelleeksi pukeutumista: kirpparille ei kannata mennä ykköset yllä, sillä se syö pahasti uskottavuutta tinkimistilanteessa. Nelli vinkkaa myös naisille hameeseen sonnustautumisesta, sillä sen alla on kätevä sovittaa myös housuja.

Henkinen valmistautuminen kuuluu myös asiaan. Kannattaa etukäteen miettiä, mitä kirpputorilta lähtee hakemaan, tavarapaljouden keskellä kun sortuu helposti heräteostoksiin. Rajattu summa lompakossa estää pahemmat ylilyönnit.

Itse kirpparilla Nelli neuvoo toimimaan seuraavasti: ensin nopea kierros pöytien välissä tarkistamassa mahdolliset aarteet, sen jälkeen rauhallisempaa kiertelyä. Myyjäänkin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kivasti pukeutuneella myyjällä on todennäköiseti pöydällään lisää kivoja vaatteita.

Vastaavasti myyjät huomioivat asiakkaitaan. Liian innostunut ilme myyntipöydän ääressä voi houkuttaa myyjää sanomaan korkeamman hinnan. Pitää myös muistaa, että kirpparitavaroiden tulisi olla rutkasti uutena ostettuja edullisempia.

Ostoskassiin kannattaa valita hyväkuntoisia ja materiaaliltaan laadukkaita vaatteita. Tahroista on hyvä mainita myyjälle ja kysyä, saako ne poistettua. Nelli muokkaa ja modernisoi itse ostoksiaan. Jos neula pysyy kädessä, ei haittaa vaikka kesämekko olisi mummokokoa – siitä tulee kädenkäänteissä minimittainen.

Nelli kehottaa myös käyttämään ostostilanteen hyväksi ja kyselemään tuotteen historiasta. Mummoilta saattaa irrota hauskoja tarinoita knallin kohtalosta tai kesähelmojen heilahtelusta tanssilavalla.

Ja sitten vain ostoksille!

Liisa-Maija Aukia

Lisää vinkkejä ja parhaita kirppiksiä on listattu Nelli Turusen Kirpparikesä-blogissa.

Tagit:

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi