Kuvituskuva

Fiiliksissä tavarafillarista

Meillä on ollut kaksi kesää käytössä Bakfiets-laatikkopyörä eli tavaran- ja lastenkuljetukseen sopiva fillari. Ostimme sen Berliinistä kesällä 2011, mutta nyt niitä saa jo hyvin Suomestakin.

Uuden laatikkopyörän hinnalla olisi saanut myös käytetyn auton, mutta pyörän käyttökulut ovat  autoon verrattuna minimaaliset. Kuntokin kasvaa, kun hollantilaisiin olosuhteisiin suunnitellulla pyörällä vetelee Salpausselkää ylös. Suosittelenkin vähänkin mäkisiin olosuhteisiin kaksipyöräistä tavarapyörää, ovat huomattavasti kevyempiä ajaa kuin kolmipyöräiset. Pyörään olisi saanut myös sähköt, mutta ainakin toistaiseksi olemme pärjänneet hyvin lihasvoimalla.

Laatikkopyörä on todella korvannut lyhyillä välimatkoilla auton. Sillä on kuljetettu esimerkiksi toista pyörää kun on menty siskoa juna-asemalle vastaan. Lootassa kulkivat kotiin kirppikseltä ostetut lastenvaunut ja sillä haettiin haketin lainaan toiselta puolelta kaupunkia. Vauva on kulkenut pyörässä mukana nelikuisesta, turvallisesti auton turvakaukalossa ekstrajousien päällä. Miten ihanaa, ettei pyöräilystä tarvinnut pitää taukoa vauvan takia!

Sadesäällä kuljettaja kastuu mutta vauva ja tavarat pysyvät kuivina sadekuomun alla. Laatikossa on penkki jossa turvavyöt kahdelle lapselle. Oheisessa kuvassa pyörää testattiin serkun lapsilla. Hyvin toimi ja matka Perhepuistoon oli vähintään yhtä kiva kuin itse puisto. Ylämäessä kuljettaja sai kovaa kannustusta kolmikolta.

Ehkä parasta taakkapyöräilyssä ovat muut ihmiset. Laatikkopyörä saa ihmiset hymyilemään, ja ihastelevia kommentteja ja kysymyksiä tulee jatkuvasti. Toivottavasti näitä näkee ensi kesänä taas enemmän – ja miksei talvellakin, jos on nastat alla. Onhan se aina hymyn aihe kun on yksi auto vähemmän!

Tagit: , , , , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi