Kuvituskuva

Epäsopiva nainen

Ihmisen on tosiaan pukeuduttava, jos ei muuten niin mukavuussyistä. Huomasin tässä taannoin, että aktiivinen pyöräilyharrastus on kuluttanut kesähousujeni persauksiin satulan muotoiset kulumat. Jatkoin huomiointia katsomalla, miten päivä paistaa iloisesti haarasaumoista. Kun aikaa uusien ompelulle ei ole, niin minkäs teet. Pakko marssia housukauppaan.

En ymmärrä, mitä rentouttavaa shoppailemisessa mukamas on. Minua suoraan sanottuna riepoo liihotella vaaterekkien välissä etsimässä jotain sopivaa päällepantavaa. Edukasta pitäisi olla, kestävää ja ennen kaikkea uusien vaatteiden pitäisi vielä mahtua päällekin.

Taannoisen shoppausreissun tuloksena oli ahdistus ja raivarin partaalla roikkuminen. Naisten vaatekaupat tarjoavat vaatteita korkeintaan kokoon 40 saakka. Sitä pyöreämmät tapaukset ovatkin ilmeisesti ei-naisia, joiden ei kuulu pukeutua sieviin kesäpuseroihin tai mukaviin ja hyvännäköisiin capreihin. Samaa olen kuullut myös pitkältä kollegaltani, joka on ei-nainen pitkien koipiensa vuoksi. Langanlaiha tuttavani puolestaan kiroaa sitä, miten valtaosa housuista on tehty todella takapuolettomille ihmisille, ja itse taas vihaan ”isoille tytöille” (ei naisille!) tarkoitettuja muodottomia trikoosäkkejä lähes yhtä paljon miesten osastoa – sielläkin kun on reilumpia kokoja. Yhtä kaikki, vaatteiden ostaminen ei ilmeisesti ole mitenkään tuskatonta mikäli haluaa säilyttää joitain illuusioita omasta feminiinisestä sukupuolestaan ja siihen sopivasta kropasta.

Vaikka kuinka yritän olla takertumatta ulkonäkö- tai kokokysymyksiin, niin kuluttajan roolissa niihin törmää näköjään väistämättä. Yritänkin välttää vääränkokoisen kuluttajan angstia kiertämällä ahdistavat sovituskopit kaukaa ja keskittymällä olennaisempiin asioihin. Onneksi myös epäkokoinen kroppa soveltuu kaikenlaisiin epäkaupallisiin ruumiillisiin nautintoihin: urheiluun, herkutteluun, saunomiseen, rentona köllöttelemiseen tai vaikka puolison halaamiseen. Ja sitähän ei yksikään vaatevalmistaja minulta vie!

Tagit: , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi