Kuvituskuva

Eco-coachit tervetuloa

Tammikuu. Taas puhutaan tipattomasta onlinefarmakeio24.com tammikuusta ja uudenvuodenlupauksista. Kuntosalit pullistelevat uusista innokkaista jäsenistä, lenkkipolut ovat täynnä ihmisiä, jotka ovat kaivaneet pölyttyneet lenkkarit kaappien perukoilta. Myös mediassa seurataan julkkisten kuntoremontteja ja neuvotaan, miten löytää piileskelevä sixpack http://webbanki.ru/creditcards.

Itsensä parantamisessa ei tietysti ole mitään vikaa. Kannustan myös Lihaton tammikuu -kampanjaa. Tempaukset voivat innostaa niin, että sen jälkeen ei palata entiseen menoon, vaan opit jäävät elämään. Valitettavasti usein on vaan niin, ettei innostus kanna edes tammikuun loppuun asti.

Mikä neuvoksi? Kuntosalit pyrkivät sitouttamaan uudet asiakkaansa kuntoiluun pitkillä kausisopimuksilla. Yllättävää kyllä ennustaisin, että markkinavoimista löytyisi ratkaisu myös ekologisen elämäntyylin juurruttamiseksi ihmisten arkeen.

Ennustan, että tulevaisuudessa syntyy uusi kukkiva ammattiala, ekotukihenkilö. Ekotukihenkilöt toimivat jo monissa yrityksissä ja kunnissa. Epäilen, että tästä tulee sellainen tulevaisuuden ala kuin mitä personal trainerit ovat tällä hetkellä.

Tällaisen ”eco coachin” plussat ovat helposti nähtävissä. Nykyään vaihtoehtoja on paljon ja monesta tuntuu että erilaisten vaihtoehtojen ympäristövaikutuksista on niin ristiriitaista tietoa, että niiden punnitsemiseen tarvittaisiin paljon aikaa – paljon enemmän kuin ihmisten hektisissä elämissä olisi siihen alkuun pääsemiseksi pyhittää. Vaikka siis olisi haluakin kestävään elämäntapaan, voi se aluksi tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta monille. Tarvittaisiin siis yksi, luotettava informaation lähde, joka kertoo, mikä kannattaa, mitkä ovat valintojen vaikutukset ja kannustaa jatkamaan.

Ekologisesti kestävän elämän ei tietysti tarvitse olla aikaa vievää tai monimutkaista. Tärkeintä olisi alkuun pääseminen. Toivotan siis ekotukihenkilöt tervetulleiksi. Ja mikä tärkeintä, ehkä tällainen palvelu sitouttaisi ihmiset pidempiaikaiseen muutokseen. Näin toivon.

Tagit: , , , , ,

Kommentointi on suljettu.

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi