Kuvituskuva

Terveisiä tavarataivaasta

Mikä saa meidät kuluttamaan hullun lailla ja ostelemaan turhaa tavaraa? Mikä taas saa toiset kyseenalaistamaan kulutuskulttuurin ja hyppäämään oravanpyörästä? Yle näytti sunnuntaina loistavan dokumentin ”Tavarataivas?”, joka tuntui kiteyttävän kulutushulluuden täydellisesti.

Ohjelma herätti minut miettimään ennen kaikkea sitä, miksi meidän länsimaisten ihmisten on jatkuvasti pädettävä hienoilla vaatteilla ja omaisuudella jopa ystävien kesken. Mistä syntyy se mieletön kilpailuasetelma? Yhteistyöllä pötkittäisiin paljon pidemmälle kuin vertailemalla salaa, kuka on varakkain, tyylikkäin tai onnistunein urallaan.

Vajaan tunnin mittainen dokkari on vielä kuukauden ajan katsottavissa Yle Areenassa. Kurkatkaa se ja kertokaa, millaisia mietteitä teillä muilla heräsi!

Vaatteista ja niihin liittyvästä kulutusongelmatiikasta kiinnostuneen kannattaa katsastaa myös Verta, hikeä ja t-paitoja-sarja, jota Yle niin ikään näyttää keskiviikkoiltaisin. Neliosaisessa ohjelmasarjassa kuusi brittinuorta viedään Intiaan sinne, missä länsimaisten käyttämät vaatteet tehdään. He pääsevät itse kokemaan, mitä on työskennellä hikipajassa minimipalkalla. Neljän jakson jälkeen näytetään samalla idealla sarja ruokatarvikkeiden alkulähteiltä.

Tagit: , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi