Kuvituskuva

Ollaan reippaasti ostamatta

Älä osta mitään -päivä on pian käsillä, sitä vietetään perjantaina 27.11. Päivän suunnittelu on ollut huippuhauskaa ja näyttää siltä, että tapahtumia riittää ympäri Suomen!

Älä osta mitään -teema herättää ihmisissä yllättävän hupaisia reaktioita. Tuntuu, että päivä ei ole koskaan ”oikeaan aikaan”: jonkun mielestä päivän pitäisi olla sunnuntai, toisen mielestä keskellä viikkoa. Mutta ei ainakaan perjantai, jolloin on tosi kiva käydä shoppailemassa ja kaupungilla kavereiden kanssa!

Älä ostan kanssa sattuu totta kai päällekäin muita tapahtumia. Tänä vuonna samana päivänä vietetään turkitonta päivää, mikä ei toki ole ollenkaan ristiriidassa ympäristöä kunnioittavan teeman kanssa. Mutta auta armias, kun samalle päivälle osuu erään suositun elektroniikkamerkin alennusmyynnit! Eikä ÄOM:ää voitaisi siirtää johonkin hieman sopivampaan ajankohtaan?

Monen mielestä on loistavaa, että ostoskriittinen päivä järjestetään, mutta siihen osallistumisesta haluttaisiin tehdä niin helppoa, ettei se tuntuisi kenelläkään missään. On kiva osallistua, jos ei tarvitse muuttaa tavallista päiväjärjestystään mitenkään erikoispäivän vuoksi.

Todellinen ostamattomuus kysyy nimittäin yllättävän paljon luovuutta. Mitä syöt, millä liikut jos et osta matkalippua? Päivän tarkoituksena ei ole viedä ostamattomuutta näin äärimmäisyyksiin, mutta monet ovat keksineet ratkaisuja näinkin kinkkisiin pulmiin. Yleensä he ovat niitä, joilla on muutenkin rahasta tiukkaa. He ovatkin kulutuskriittisyyden ammattilaisia.

Jos joku pystyy siihen, niin kyllä minäkin pystyn! Hauskaa ja antoisaa Älä osta mitään -päivää kaikille!

Tagit: , ,

4 kommenttia

  1. Kyllähän tänään voi vaikka dyykata ruokansa :) Itsellä on jääkaapissa vielä ruokaa, joten sitäkään ei tarvitse miettiä, mutta esimerkiksi koulussa syöminen on tavallaan pakollista joten sieltä ostin ruuan. Mielestäni idea on kuitenkin turhan kulutuksen karsiminen ja ajatus tärkeä, itse en tänään aijo mitään muuta ostaa. Hyvää älä osta mitään -päivää!

  2. Idea olla ostamatta mitään on hyvä. Näin säästetään rahaa apljon, ja rahat voidaan käyttää johonkin tarpeelliseen myöhemmin.

  3. Älä osta mitään päivä on hyvä keksintö,sillä toisinaan on hyvä olla ostamatta yhtään mitään.

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi