Kuvituskuva

Nainen kokonaisuutena

Luonto-Liiton pääsihteerinä saan aika paljon kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin. Useimmat niistä ovat tärkeitä ja kiinnostavia. Välillä harmittaa, kun kaikkiin tilaisuuksiin ei ole mahdollisuutta osallistua.

Sitten välillä tulee vähän hassuja kutsuja. Esimerkiksi tänään (16.5.) pöydälleni tupsahti Matkapoikien, Restelin ja Meriton Hotelsin kutsu markkinointitilaisuuteen, jossa salaatti-buffén ja viinin/virvokkeiden kera meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kertoo kevään trendeistä ja väreistä teemalla ”Nainen kokonaisuutena”.

Ensin nauratti ja mietin, että nyt on kohderyhmä mennyt vähän ohi. Sen jälkeen tajusin, että oikeastaan olen juuri oikeaa kohderyhmää. Eihän minulla rehellisesti sanottuna ole kovin paljon tietoa kevään trendeistä ja väreistä. Kyseessä olisi siis varmasti paljon uusia näkökulmia avaava tilaisuus!

Lopulta alkoi harmittaa. Tilaisuuden tarkoitus on selvästi lisätä mielestäni aika lailla turhaa kulutusta. Varsin pahalta tämä tuntuu siinä valossa, että juuri julkaistun WWF:n Living Planet –raportin mukaan Ihmiskunta kuluttaa 1,5-kertaisesti sen, mitä maapallo pystyy tuottamaan. Mikäli kaikki kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvitsisimme kolme maapalloa tyydyttämään tarpeemme.

Lisäksi sopii kysyä, pelkistyykö naiseus todella meikkeihin, trendeihin ja väreihin. Eikö naiseuteen kuulu myös paljon muuta? Mitä on nainen kokonaisuutena? Meille pyritään usein kauppaamaan vain tyytymättömyyttä omaa itseämme ja kehoamme kohtaan ja valehdellaan, että tilanne muuttuisi paremmaksi, mikäli vain ostaisimme lisää tai muokkaisimme ruumistamme.

Onneksi olen itse vapaa turhuuden markkinoista eikä otsassani olevat kaksi finniä tai nenästä ulos tunkevat karvat saa maailmaani romahtamaan. Kulutuskarkurina olen niin rikas, että on varaa olla ilman.

Lopulta en kuitenkaan osannut päättää, kannattaisiko tilaisuuteen mennä vai ei. Olisihan tämä kieltämättä mahdollisuus vierailla epämukavuusalueella ja satsata muutenkin omaan feministiseen puoleensa.

Tagit: , , ,

1 kommentti

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi