Kuvituskuva

Ihana kirjadivari

Kävellessäni tänään Helsingin Fredrikinkatua silmääni osui kadun varteen asetettu kirjakärry. Antikvariaatti oli laittanut edullisia poistokirjojaan näytille ohikulkijoiden houkutukseksi. Olin nähnyt kärryn siinä aiemminkin, mutta yleensä pyyhällän ohi sen verran kiireellä, etten ole kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. Nyt päätin vapaapäivän kunniaksi jäädä selailemaan kärryn sisältöä.

Päällepäin näytti siltä, että kärryssä oli pääasiassa kevyitä nuortenkirjoja ja vanhoja, tylsännänköisiä tietokirjoja. Kun katsoin tarkemmin, bongasin pari hauskannäköistä sarjakuvakirjaa. Kungfu-poliisit, 1,50 e! Joukkoon oli eksynyt myös uudennäköinen sisustuskirja, jonka olisin voinut ostaa siltä seisomalta. Onnistuin pitämään pään kylmänä muistuttamalla itselleni, ettei kirjan edustama maalaisromanttinen tyyli ole ollenkaan minun makuuni.

Jonkin aikaa kärryä selailtuani olin jo niin innoissani, että minun oli astuttava sisään divariin. Aloin kierrellä kirjoilla vuorattuja huoneita ja löysin kiinnostavan teoksen toisensa jälkeen. Ajatella, joku on ostanut kirjan tai saanut lahjaksi, eikä olekaan halunnut pitää sitä. Siispä kirja on laitettu kiertämään eteenpäin, ja se on nyt minun ostettavissani hyväkuntoisena, muutaman euron hintaan.

Mieleeni hiipi kysymys, mikä kiire ihmisillä on rynnätä kirjamessuille ottamaan selvää tuoreimmista kirjauutuuksista. Niin paljon hyviä kirjoja on jo olemassa, ja divarissa ne maksavat murto-osan uuden kirjan hinnasta! Myynnissä oli myös dvd-elokuvia, jotka maksoivat suunnilleen saman verran kuin elokuvan vuokraus yhdeksi illaksi videovuokraamosta.

Hyviä kirjoja ja  elokuvia spottaillessani huomasin pohtivani, kenelle voisin ostaa niitä lahjaksi. Pitäisikö aloittaa joululahjojen hankinta jo nyt, vai ostaisinko hyviä elokuvia ja kirjoja varastoon, jotta sopivan juhlapäivän tullessa olisi muutama hyväksi havaittu lahja valmiina kaapissa? En olisi niin millään halunnut jättää aarteita hyllyyn seisomaan. Uskon, että joku kokee samoja tunteita tavallisessa kaupassa kierrellessään – ehkä nämäkin kirjat on alun perin hankittu tuonkaltaisina heräteostoksina.

Poistuin liikkeestä Kungfu-poliisit -sarjisalbumin kanssa ja jätin suunnattoman määrän hyviä löytöjä hyllyyn. Yritän muistuttaa itseäni siitä, että seuraavan kerran kun jonkun tutun merkkipäivä lähestyy, suuntaan antikvariaattiin! Ja muina aikoina yritän vältellä moisia houkuttelevia paikkoja, etten vallan huku kirjoihin ja elokuviin. Onneksi kirjastot on keksitty – lainatut kirjat kun eivät jää omaan hyllyyn kummittelemaan, eikä niitä tarvitse olla muutaman vuoden päästä roudaamassa divariin.

Tagit: , , , , , ,

1 kommentti

  1. Mä oon tehny ihan mielettömiä löytöjä viimeaikoina tosta samasta antikvariaatista! Se on loistava paikka :)

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi